sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sunnuntai puuhastelua

Heipsansaa vaan...
Viikonloppu tuntuu lipunneen jonnekin ihan tuiki tuntemattomaan, jos huomenna on jo töihinkin jälleen riennettävä, mutta toisaalta mukavaan työpaikkaan on aina ilo mennä! :)

En kyllä ihmettele ollenkaan, kun tämä viikonloppu meni todellakin nopsasti näin sunnuntaille...
Perjantaina töiden jälkeen hain pojat kotiin päiväkodista ja eskarista... kotona ensimmäisenä pyykkikonetta päälle jotta sai vähennettyä pyykkikoria tyhjemmäksi ja lauantaina laitoin vielä yhden koneellisen, että työvaatteet kerkeää kuivua kunnolla maanantaille.

Tässäpä sitä on huoneita siivoiltu/ yritetty järjestellä paikkoja takaisin ruotuunsa, ehkä hyvällä/ huonollakin menestyksellä... ainakin olkkarissa on lelulaatikoiden kohdalla tapahtunut jälleen kerran tälläinen kaaos tilanne ja pieniä legoja on siellä täällä, mutta pelottelinkin jo nuorimmaiselle että äidin kai täytyy ottaa kauppapussi ja alkaa viedä leluja taas varastoon, kun ei paikat pysy kunnossa... kohtuu hyvin poika keräilikin tänään lelujaan takaisin laatikoihin, vaikka jäihän nuita leluja sekä legoja vielä pitkin lattiaakin.

Lauantaina tässä touhuhuoneeni työpöydän äärellä aloin sillain järjestellä hyllyjä ja pöytä tilaakin raivaileen... siinä sitten huomasin että mikäs tuolla patterin välissä oikein pilkistelee ja siinä sitten huomasin että kirjekuori pienoinen avaamaton sellainen oli kädessäni.

Sny:lleni KIITOKSIA vain tästä:

Tälläinen sieltä patterin välistä löytyi... epäilenpä että pojat on jossain välissä tainneet pyörähtää työpöydälläni, mutta hyvä kun löytyi nyt eikä milloinkaan! :)

Olet kyllä oikeassa Sny:ni, rakastan lankoja kyllä todellakin...
Lauantaina iltapäivästä pengoin laatikoita ja minulle käteen osui tälläinen lankakerä California Ramona 64% Akryyliä ja 36% Polyamidia oleva 50g 75m.

Siinä mietiskelin mitä tekisinkään ko. hassun näköisestä langasta, josta voisin kyllä kutoa huivin, mutta toisaalta voisin tehdä jotain ihan muutakin...
...no siinäpä aikani mietiskeltyäin pengoin kansiotani ja sieltä osui sitten silmiini virkattu matto moniste (Moda 3/2009 "Juhannusruusu-matto)
Malli on Kauhavan Kangas-Aitta Oy, Marjukka Tyrväinen

Siitäpä se idea sitten lähti ja otin virkkuukoukun 10 käteeni ja lankakerän, että olkkarin sohva nurkkaukseeni istahdin lukemaan ensin ohjetta läpi ja sitten pitkän pitkän virkkaustauon jälkeen taas starttasin.

Tänään Sunnuntaina sain hakeakin tätä lankaa lisää kun ei ihan riittänyt ja minulla kävi kyllä kieltämättä vielä tuuri että ko. lankaa löytyi vielä yksi ainokainen kerä sellaisesta korista, joten tänään iltapäivästä tein yhden kierroksen jo uudella kerälläni.

No pitihän siinä mennä kurkkimaan muitakin lankoja samalla reissullain ja mukaan matkaani tarttui sitten nämä:
Marks&Kattens Kasper lankaa yksi kerä ja sitten kaksi kerää Marino soft jossa on tummanharmaata, violettia valkoista...ja näissä kahdessa muussa kerässä on muuten samaa sävyä, mutta myös ruskeaakin on mukana. Aivan ihanaa näin livenä on noi värit...ehkä kuvassa nuo näyttää jotenkin hassulta... no anyway... langat näyttää olevan 100% akryyliä...hyvin pehmeetä... vielä on minulla ajatus keskeneräinen, että tekisinkö ihan rennon puseron vai mitä?! Saa ehdotella! :)

Ai niin Sny:ni kyselit kommentissasi että onko minulla jotain puikko toiveita ja mitä minulta löytyykään... tuota olen miettinyt usein näitä neliskulmaisen oloisia (puu) sukkapuikkosia että millaisia on kudottavaltaan hyviä?! En ole koskaan ko. kokeillut eikä sellaisia minulla ole vielä... minun pitäisi tässä kyllä joku päivä tehdä kunnon inventaario ja ottaa kuvat mitä minulla on jo puikoista ja mitä ei ole ja tehdä sellasta listaa. :)
Kaikkea kun ei hoksaa aina puuhastelun parissa tehdäkään, mutta olisikohan se ensiviikonloppun puuhiani... varmaankin kyllä!!

Mukavaa alkavaa arkea taas kaikille!

tiistai 17. syyskuuta 2013

Ensimmäinen SNY syyskuun pakettini

Kyllä vain... tänään aukaisin ensimmäisen SNY- syyskuun pakettini.
Hain tämän paketin kyllä jo 13.9 perjantai päivänä ennen reissuuni lähtöä... miten maltoinkin olla aukaisematta pakettia heti... mutta paketin sisältö pisti minut ihan hiljaiseksi!
Se oli todella upea paketti!! Ai mitäkö pakettini sisälsi?!

Sain pussillisen puuhelmiä värikkäitä, Twinings Lemon tee pusseja 5kpl:ta, Karl Fazer maitosuklaanappi rullan, Halvan salmiakkikarkki rasian, tuoksu tuikkukynttilöitä ja kolme eriväristä 7 veljeslankaa: keltainen, oranssi ja ruskea, sekä pienen kirjeen.

Kiitoksia Sny:ni tästä paketista todellakin paljon!! Paketti kyllä ilahdutti minua ja siellä oli vaikka mitä... Ajattelinkin tälle iltaa keittää teetä niin voisinpa tuota Lemon teetä käyttää. Suklaanappi rullasta on jo kahden pojan kanssa napsattu yhdet jokaiselle herkkusuulle! :)
Olen myös kanssasi samaa mieltä "Kynttilät kuuluvat olennaisesti myös syksyyn!" Itsekin olen tässä kaiveskellut jo kynttilöitä taas esiin kaapin kätköistä, että niitä tässä melkein joka ilta polttelenkin ja naatiskelen olohuoneen sohvan kulmassa divaani osallani.
Kiitoksia myös syyspäivän toivotuksista Sny-parini...samaa toivottelen sinulle takaisin päin! :)

Niin taisin paljastaakin alussa jo vähäsen reissustani, mutta enpäs kertonut paikkaa missä oikein kävin... no Kemissä päin tuli vanhempieni luona käytyä ja olihan se tavallaan mukava käynti... se vain että viikonloppu todellakin liian nopeasti meni ohi kuin oli alkanutkin.
Ehkä sekin, että perjantain työpäivä oli todella hektistä ja paikasta toiseen kiitämistä, ennenkuin pääsin töistä niin sain hakea pojat, sitten piipahdettiin kotona sen verran että auto saatiin pakatuksi tavaroista mitä ajattelin tarvitsevani ja sitten vain matkaan.

Saavuimme Kemiin siinä 18:30-19 aikoihin illasta... siinä moottoritien suoralla kyllä aikaisemmin ihmettelin helikopterin nopeaa menoa, mutta tietysti sitä ajatteli ensimmäisenä, että ne etsii kai jotain marjastajaa jostain.
No toinen ihmetyksen aiheena oli sinisten valojen vilkkuminen, kun tulin siltaa alas autolla juuri kun tulin rampilta pois. Siinäkin ajattelin että jaahas... on tainnut kauempana risteysalueella autokolaria, mutta ajeleskelin kotipaikkaa kohden.
Illemmalla sitten kuultiin, että aika lähellä on sattunut pommiräjähdys jonkun autotallissa ja asiat tarkentui aikojen kuluessa.

Äidin kanssa odoteltiin jokohan tulee evakkoon lähtö, mutta ei sentäänsä... hyvin saatiin koko viikonloppu olla ilman siirtymiä.
Tämä pommi tapaushan sai ihan uutisointia niin lehtiin mm. iltasanomiin ja iltalehtiin unohtamatta ihan telkkarin uutisia.
Olihan se ollut aikamoinen jysäys, mutta en siltikään ymmärrä miksi pitää kerätä tuollaisia varsinkin autotalliin, joka on taas aika lähellä asuntoa, jossa pieni lapsikin vielä... huh huh... olisi vaikka erilaisia pulloja kerännyt mieluiten kuin jotain tuollaisi vaarallisuuksia.
No tapahtunutta ei saa tapahtumattomaksi, vaikka kuinka ajattelee.

Käsityöt sentäänsä on saaneet viuhontaa ja valmistakin on saatu aikaiseksi mm:
Pienet lapaset on hieman aikaisemmin jo valmistuneet, mutta nyt vasta kuvaa on saatu aikaiseksi.
Näistä olisi pitänyt tulla peukalottomat vanttuut pienelle vauvalle, mutta tämä kutoja vaan niin liian intensiivisesti antoi mennä, että sitten myöhemmin hoksasin että hetkoinen minunhan piti tehä vauvan tumput, eikä peukulliset lapaset... no tällä hetkellä työn alla hieman ohuemmast langasta tulollaan ne vauvan lapasetkin.


Reissun päällä sain tämän pipon valmiiksi myös... vielä mietinnässä teenkö tähän kahdet tupsut vai annanko olla tälläisenä vai pitäisiköhän minun virkata laitaan jokin kukkanen, koristamaan kummityttäreni kauniita kutreja. Tähän pipoon tein jo valmiiksi taitetun reunuksen kiinni, et ei tarvitse itse olla aina kääntämässä.

Kyllä se tästä tämäkin viikko taas mennä mykryää kun on jo tiistai päiväkin... hyvää illan jatkoja kaikille. Itseltäni tälläinen pikainen päivitykseni.

lauantai 7. syyskuuta 2013

Mukavaa Syyskuuta Kaikille!

Mukavaa Syyskuuta Kaikille Oikein Tasapuolisesti!

Tekemäni pipo:
Poikani Oskari on kyllä tykännyt suunnattomasti tästä tekemästäni piposta... se vain että haluaisi pitää melkeinpä jo sisätiloissa, mutta onneksi luovuttaa vielä pienen keskustelumme jälkeen piposen eteisen hyllyyn.
Edelleenkään en ole pojalta saanut kunnollista vastausta haluaako pipoon tupsuja vai yhden tupsun, mutta toisaalta meneehän pipo nyt noinkin eli ilman tupsukoita.

Lapaset:

Lapaset ovat saaneet oman kaveri parinsa ja vieläpä peukkunsakin... vielä tällä hetkellä lapaset odottelee ihan kiltisti pöydällä pienessä pussissa, että kaverikseen saavat vielä pieneen pussukkaan kahdet parilliset pieniä vauva tumppuja, jotka kaveri sillain tilaili että vie kaverilleen, joka odottelee kaksosia.
Se vain pienen haasteen teki ettei tiedä vielä onko tyttöjä vai poikia tulossa vai onko sitten ihan molempia, mutta mutta olen penkonut lanka varastoani ja löysin jotain... niitä tällä hetkellä työstämässä pois tekemistä kun on tuolla odottelemassa vain vuorojaan...

Pojilta eilein lyheni hiukset aikas vauhdilla, kun mummo nappasi sakset käteen ja sai nuorimmaisen heti kyllä jakkaralle istumaan ihan mielissään, mutta olihan mummolla yli puhuminen että sai vanhimman Eetu pojan istahtamaan jakkaralla. Hyvällä suostuttelu taidoilla poika sitten istuutui ja saatiin häneltäkin lyhennettyä hiuksia... juuri kun mummo eli anoppini oli lopettelemassa istahdin sitten itsekin jakkaralle... meillä oli kyllä hauskaa, mutta sain kumminkin itseltänikin pari senttiä pois latvasta kuolleita hiuksia... Olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka anoppi taisi jännittää enemmän koko tilannetta.
En kai minä niin haasteellinen ole? hi...hih...hii...

Tämä viikko ollut todellakin kiireinen, iltapäivällä kyllä tuntee jaloissa että on kävellyt ja ollut jalkojen päällä koko päivän... sitä istuu tai sitten makaa sohvalla ja koettaa ottaa hyvin rennosti. Saapa nähdä mitähän tämä tuleva viikko tuokaan tullessaan... mutta kaikille kumminkin hyvää alkavaa viikkoa ja mukavaa syyskuun alkua.